Leerlingen KTA overnachten in tenten op schooldomein

Leerlingen KTA overnachten in tenten op schooldomein

Leerlingen KTA overnachten in tenten op schooldomein

Print
Lier - Een zestigtal leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum in Lier hebben de voorbije nacht in tenten op het schooldomein gekampeerd. Dat was goedkoper dan een meerdaagse uitstap naar de Ardennen.

"De leerkrachten PAV (Project Algemene Vakken) wilden met de leerlingen van het vierde beroepssecundair op meerdaagse survivaluitstap naar Durbuy", vertelt directeur Christophe Van Wambeke. "Ik zag dat eigenlijk niet zitten, want dat zou per leerling al vlug 150 euro gekost hebben. Daarom heb ik aan de leerkrachten gevraagd om een alternatief te bedenken."

"Dat bracht hen op het idee om iets dergelijks in onze eigen school te organiseren. We hebben immers het geluk dat onze schoolcampus in een groene omgeving in het hartje van Lier gelegen is. Na heel wat denk- en organisatiewerk besloten we om een echte kampeernacht te organiseren. We willen de leerlingen een hele avond plezier bieden en hen aantonen dat er niet altijd ver weg gegaan moet worden voor een leuke activiteit", verduidelijkt de directeur.

De kampeernacht begon dinsdag na de lessen met het opzetten van de tenten en het klaarmaken van de slaapplaats. "Maar voordien hebben de leerlingen de hele dag berichten van een moordenaar gekregen die het gemunt heeft op kamperende jongeren. Na het opzetten van de tenten moesten ze hem in de stad gaan zoeken. Pas toen hij veilig en wel achter de tralies zat, konden de voetjes onder tafel worden geschoven voor de barbecue."

CHRIS VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio