Al in 2011 tweede kinderkribbe

Print
Lokeren -
De Vlaamse Gemeenschap heeft extra middelen ter beschikking om kinderopvang te organiseren, het schepencollege is al meteen plannen aan het smeden.

Kind en Gezin die de kinderopvang in Vlaanderen subsidieert is bereid om de personeelskosten te betalen van een tweede stedelijke kinderkribbe in Lokeren.

Schepen Sabine Van Rysselberghe (Open Vld) denkt aan de wijk Spoele als locatie voor een tweede Patjoepelke. Lokeren Zuid groeit explosief waardoor het tekort aan opvang van peuters steeds groter wordt. Het bestaande Patjoepelke met een capaciteit voor 85 kinderen kampt met een ellenlange wachtlijst, een klein broertje zal zeker welkom zijn.

Schepen Van Rysselberghe mikt op 43 bijkomende opvangplaatsen in de wijk Spoele. "We zijn heel blij dat daar binnen afzienbare tijd verandering in komt. Kind en Gezin heeft enkele weken geleden bekend gemaakt dat Lokeren in aanmerking komt voor uitbreiding. We willen er nu snel werk van maken om een tweede Patjoepelke te openen in buurt van Spoele voor de opvang van baby's en peuters. We mikken op eind 2011."

DVR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio