Torenstraat houdt tweede straatfeesten

Print

Torenstraat houdt tweede straatfeesten

Zandhoven - De Pulse Torenstraat hield zondag voor de tweede keer Straatfeesten. Tussen 12u en 22u werd de straat door de gemeente afgesloten voor spelletjes en een barbecue. Annelies, Rita en Hugo zetten vorig jaar de eerste editie op poten en concludeerden dat het burenfeest voor herhaling vatbaar was.

Ze besloten elke pinkstermaandag de buren uit de Torenstraat, vanaf de Boudewijnlaan tot het voetbalterrein, samen te brengen. Het gaat in crescendo, want de tweede editie lokte nog veel meer volk dan de eerste. "Dit is echt een gemengde buurt, waar oud en jong naast mekaar wonen in goed buurtschap", vertelt Annelies Van Orshoven, die ook een lekkere Torenstraat- biscuittaart met suikerdecoratie uit haar oven had getoverd die er zo prachtig uitzag dat sommige buren dachten dat het een plastieken taart was.

"Er hadden zich 48 volwassenen en 12 kinderen ingeschreven. De groentjes voor de barbecue maken we met de buren samen, en ieder gezin brengt zijn stukken vlees mee."

Typisch aan de Torenstraat? "Het is de straat van het lange huwelijksgeluk, want er wonen veel gouden jubilarissen, zoals Gaston en Imelda Van Laer op 9 januari, en René en Rosa Wouters binnen drie weken."

"Binnen drie jaar vieren Leo Smolders en Gusta Van Beirendonck zelfs hun 60ste huwelijksverjaardag. 2013 wordt ook het jaar waarin heel de Torenstraat de honderdste verjaardag van ouderdomsdeken Jef Van Laer (100) hoopt te vieren. "Je hoort het: we zijn dus nog lang niet uitgefeest", lacht Annelies.Kristin Matthyssen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio