Michel Preud'homme gaat naar Twente: "Het is een eer"

Michel Preud'homme gaat naar Twente: Het is een eer

Michel Preud'homme gaat naar Twente: "Het is een eer"

Print
Michel Preud'homme heeft op een persconferentie in Keersbergen bevestigd dat hij AA Gent gaat verlaten en trainer van de Nederlandse voetbalclub FC Twente wordt.

Volgens Preud'homme waren er verschillende mogelijkheden. "Ofwel zette ik mijn loopbaan in België voort, ofwel koos ik voor een internationale carrière", aldus de 51-jarige trainer.

Maandag werd duidelijk dat de voormalige coach van AA Gent voor de laatste mogelijkheid koos. "Het is een eer voor een Belg als de Nederlandse kampioen je komt halen".

Geen akkoord

Zondagavond zat Preud'homme naar eigen zeggen met mijn gezin samen. "We hebben samen beslist om voor Twente te kiezen. Het ziet er immers naar uit dat ook zij zullen verhuizen naar Nederland", geeft de man toe. "Ik heb echter nog niks getekend. Eerst moeten AA Gent en Twente tot een akkoord komen", voegt hij er nog aan toe.

Preud'homme geeft toe dat hij in Gent iets moois achterlaat, "maar ik besef nu dat ik mijn doel daar verwezenlijkt heb". Volgens de man heeft hij nog steeds een goede verstandhouding met de club.

Lees ook: Michel Preud'homme verlaat AA Gent voor FC Twente

Lees ook: Ivan De Witte: Ik gun het Preud'homme van harte

MEER VOETBALNIEUWS