Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 24 mei 21u

Dinsdag wordt het minder warm. De minima liggen nog wel rond een zachte 11°C maar namiddag wordt het op de meeste plaatsen net geen 20°C meer. Enkel in de Kempen zou dat nog net kunnen lukken.

Na de zomerse temperaturen van het afgelopen verlengde pinksterweekend zullen we dat wel voelen, ook al zijn dit de normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Zonnige periodes worden afgewisseld door wolkenvelden maar neerslag hoeven we voorlopig niet te verwachten. De zwakke wind zal naar het noorden draaien.

Woensdag is het eerst nog droog maar in de loop van de dag schuift vanuit het zuiden een actieve regenzone over Limburg. Het kan dan toch wel een hele poos stevig gaan regenen. De temperatuur levert daardoor ook verder in; het wordt nog hooguit 16°C.

Donderdagochtend schommelen de minima rond 5°C. In de vroege ochtend zou het in de nasleep van de regenzone van woensdag nog even kunnen miezeren maar nog voor het middaguur verschijnen er opklaringen. Het blijft dan verder droog met een afwisseling van zon en wolken. De maxima komen uit in de buurt van 18°C.

Vrijdag wordt het weer ietsje warmer. Na een frisse nacht loopt de temperatuur op tot zo'n 19 a 20°C in de namiddag. De kans op enkele buien blijft wel heel de dag aanwezig, al zal het op een aantal plaatsen ook helemaal droog kunnen blijven.

Tijdens het weekend wordt het wisselvallig bij iets te frisse temperaturen voor de tijd van het jaar.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN