Roland Garros: Darcis schakelt Vliegen uit

Roland Garros: Darcis schakelt Vliegen uit

Roland Garros: Darcis schakelt Vliegen uit

Print
Steve Darcis heeft maandag het Belgische duel op Roland Garros gewonnen. De man haalde het van Kristof Vliegen in drie sets: 6-1, 6-4 en 6-4.

Tijdens het duel kon de 26-jarige Darcis de eerste set probleemloos naar zijn hand zetten. Hij profiteerde van de fouten van Vliegen, die nog steeds kampt met een blessure aan de rug, en kon ook de tweede set op zijn naam schrijven.

In de derde set liet Vliegen zich even gelden. Hij geraakte nog tot 4-1 maar werd snel daarna ingehaald door Darcis. Die won 5 games en schakelde zijn landgenoot uit.

Vliegen, momenteel 164e op de wereldranglijst, heeft ondertussen laten weten dat hij nadenkt over zijn verdere carrière als tennisser. "Ik gebruik mijn beschermde ranking nog tot en met de US Open. Daarna beslis ik of ik ermee doorga", verklaarde de Limburger na afloop van de wedstrijd. Vliegen is nog altijd aan het herstellen van reumasymptomen veroorzaakt door een bacteriële infectie.

Almagro

Het is voor Darcis de eerste keer dat hij de tweede ronde van het grandslamtoernooi haalt. Volgende keer zal hij het moeten opnemen tegen de 24-jarige Spanjaard Nicolas Almagro. Die klopte vandaag de Nederlander Robin Haase na een duel van bijna 4 uur. Hij won met 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (3) en 6-4.

Lees ook: Olivier Rochus met moeite naar tweede ronde Roland Garros

Meer sportnieuws