Veel kindjes lopen verloren aan zee tijdens Pinksterweekend

Veel kindjes lopen verloren aan zee tijdens Pinksterweekend

Veel kindjes lopen verloren aan zee tijdens Pinksterweekend

Print
De Belgische kust beleeft een topweekend door het goede weer en door de feestdag op maandag. De drukte heeft ook een keerzijde, want zondag liepen een dertigtal kinderen verloren op het strand. Een man moest gered worden uit het koude zeewater.

Alleen in Blankenberge en in Knokke zijn er momenteel al bewaakte zones. In Blankenberge liepen zondag 18 kinderen verloren, in Knokke een tiental. Telkens werden ze ongeveer binnen het kwartier met hun ouders herenigd.

14 graden

"Dit is traditioneel bij het eerste drukke weekend aan zee", zegt Eric Wybo, hoofdredder van Knokke-Heist. "Niet alle ouders beseffen dan al dat ze goed op hun kinderen moeten letten. Gelukkig zijn onze redders opgeleid om verloren gelopen kinderen snel terug te vinden."

In Blankenberge moest zondag ook één man uit zee gered worden. De Rus kwam er met de schrik van af.

In de Haan, waar dus nog geen bewaakte zones zijn, liepen zondag vier kindjes verloren. Naar een 10-jarig jongetje werd 2,5 uur gezocht door drie politieploegen. Uiteindelijk werd het jongetje teruggevonden terwijl hij in het zand aan het spelen was.

Maandag belooft opnieuw een drukke dag te worden aan zee. Wie wil zwemmen moet er wel aan denken dat de watertemperatuur amper 14 graden bedraagt.

MEEST RECENT