Onrust in Jamaica: 2 agenten komen om het leven

Onrust in Jamaica: 2 agenten komen om het leven

Onrust in Jamaica: 2 agenten komen om het leven

Print
De Jamaicaanse regering heeft maandag voor minstens een maand de noodtoestand uitgeroepen. In de hoofdstad Kingston ontstond eerder deze week geweld nadat bendeleden probeerden om de arrestatie en uitlevering van een drugsbaron te verhinderen. Er zijn intussen al twee agenten om het leven gekomen. Ook zijn er zeker zes gewonden.

De autoriteiten zijn volop bezig met het evacueren van vrouwen en kinderen uit de wijken in de hoofdstad. De politie is er slaags geraakt met bendes. Politiekantoren worden beschoten en er worden bommen gegooid.

De onrust brak uit nadat de Jamaicaanse regering had aangekondigd dat ze Christopher "Dudus" Coke, een vermoedelijke drugsbaron, toch aan de VS zou uitleveren. Eerst weigerde de regering dat, omdat de bewijzen tegen hem illegaal verkregen zouden zijn.

Zijn aanhangers proberen de uitlevering nu te verhinderen. Als Coke wordt uitgeleverd aan de VS staat hem daar een levenslange gevangenisstraf te wachten.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Belgen nu af om in het oude stadscentrum en de achtergestelde wijken van Kingston te komen.

Verblijft u zelf in Jamaica of hebt u familie of vrienden die in de buurt van de Jamaicaanse hoofdstad verblijven? Laat het ons weten via hier@reageren.be

.

Nu in het nieuws