Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 24 mei 8u30

Vandaag loopt de temperatuur nog een voorlopig laatste keer op naar zomerse waarden rond of net boven 25°C. Namiddag is er vooral over het oosten van Limburg kans op enkele onweerachtige buien, maar het blijft overwegend droog.

Er waait een zwakke tot matige westenwind.

Dinsdag wordt het dan wel minder warm. De minima liggen rond 8°C en de namiddag wordt het nog maximum 20°C. In principe zijn dat de normale temperaturen voor deze tijd van het jaar. Zonnige periodes worden afgewisseld door wolkenvelden maar neerslag hoeven we niet te verwachten. Er zal daarbij een zwakke noordenwind waaien.

Woensdag probeert een regenzone vanuit het zuiden door te dringen tot Limburg. Volgens de huidige computerprognoses zou dat net kunnen lukken. Zeker het zuiden van de provincie moet dan toch rekening houden met flink wat neerslag. Voor het noorden blijft het vooralsnog kantje boordje. Omdat de zon weinig ruimte krijgt blijft ook de temperatuur achter met maxima tussen 14 en 17°C.

De koudste luchtmassa's zullen ons vervolgens niet weten te bereiken en mede doordat er woensdag, donderdag en vrijdag in de nacht en ochtend meer dan waarschijnlijk voldoende wind en bewolking aanwezig zal zijn is ook het risico op late nachtvorst geweken.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN