Ambulanciers vatten handtasdief

Print
Antwerpen - Dankzij twee attente ambulanciers kon de politie vrijdag een handtasdief oppakken die zijn slag had geslaan in het Stuivenbergziekenhuis.
Op de dienst spoedgevallen van het ziekenhuis werd vrijdagmiddag de handtas gestolen van een 34-jarige vrouw uit Borgerhout. Haar tas stond in een kamer op de spoed, terwijl zij op een andere afdeling werd onderzocht.

Later die middag kwamen twee ambulanciers in de Dambruggestraat de mogelijke dader tegen. Ze herkenden de man van de camerabeelden van het ziekenhuis. Hij reed met zijn fiets in de richting van de Offerandestraat, waar ook camerabeelden werden gemaakt. Beelden van de politie dit keer, waardoor die de handtasdief kon volgen. Zijn fietstochtje eindigde aan café 'De Smaak van Afrika' in de Van Schoonhovestraat.

In het café konden politieagenten de man, een 41-jarige uit Antwerpen, oppakken. Hij was nog in het bezit van een deel van de buit uit het ziekenhuis. Bovendien bleek dat hij onder zijn fietszadel een mes had verstopt. Er werd een pv voor verboden wapenbezit opgesteld.

Sylvia Mariën
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio