Greg LeMond: "Ik steun Floyd Landis"

Greg LeMond: Ik steun Floyd Landis

Greg LeMond: "Ik steun Floyd Landis"

Print
Greg LeMond staat achter Floyd Landis. "Ik geloof hem wanneer hij zegt dat het wielrenner corrupt is. Floyd wil een zuiver geweten. Ik steun hem", aldus de ex-Tour-winnaar. RadioShack beschuldigt Landis dan weer van chantage.

Floyd Landis bekende deze week dat hij doping gebruikt heeft en beschuldigde ook Lance Armstrong en RadioShack-ploegleider Johan Bruyneel van georganiseerd dopinggebruik. De Amerikaan kan rekenen op de steun van Greg Lemond.

"Ik kan begrijpen dat vele mensen aan zijn verhaal twijfelen want hij heeft zijn versie verschillende keren veranderd. Maar ik ben voorstander van een radicale ommekeer", vertelt LeMond.

Mails

Ondertussen heeft RadioShack gereageerd op de beschuldigingen op Armstrong en Bruyneel. Het Amerikaanse wielerteam publiceerde enkele e-mails van Landis op zijn website en beweert dat de wielrenner het team al twee jaar lang probeert te chanteren.

"Landis dreigde er al jaren mee met valse beschuldigingen naar buiten te komen. Hij trachtte wanhopig een plaatsje in het peloton te veroveren. Pas toen duidelijk werd dat we echt niet op zijn eisen in zouden gaan, heeft hij de daad bij het woord gevoegd", luidt het.

"Landis vindt dat als hij geen deel van het profwielrennen kan uitmaken, het voor iedereen verziekt moet worden. Zijn beschuldigingen zijn loos. Het zijn de verzinsels van iemand die zelf toegeeft dat hij de voorbije jaar niet anders deed dan liegen."

Vorm

Lance Armstrong heeft de Ronde van Californië donderdag verlaten na een valpartij. Volgens Bruyneel sukkelt de renner nog steeds met zijn vorm. "Lance voelt zich fysiek nog niet super", aldus de ploegleider.

MEEST RECENT