Kansarme acteurs van Tutti Fratelli treden op met Helmut Lotti, Bart Peeters en Jan Desmet

Kansarme acteurs van Tutti Fratelli treden op met Helmut Lotti, Bart Peeters en Jan Desmet

Kansarme acteurs van Tutti Fratelli treden op met Helmut Lotti, Bart Peeters en Jan Desmet

Print
Borgerhout - Na twee theater-voorstellingen, brengen de acteurs van Tutti Fratelli vanaf vanavond levensliederen in De Roma. En zij krijgen daarbij gezelschap van beroemde zangers.

Vijf maanden lang zijn de 27 acteurs van sociaal-artistieke werkplaats Tutti Fratelli aan het repeteren voor de voorstelling 'Een lied', die vanavond in De Roma in Borgerhout in première gaat. Drie jaar geleden begon Reinhilde Decleir met Tutti Fratelli, een gezelschap met mensen uit armoede, allochtonen, autochtonen, ouderen én jongeren.

"Na de Luizenopera, een bewerking van de Driestuiveropera, en de Griekse tragikomedie 'Lisistrata', gaan we nu voor het eerst zingen. Ik wilde graag iets met levensliederen doen", vertelt Reinhilde Decleir. "Er zitten nummers bij over armoede, maar evengoed over de liefde. Of je nu arm of rijk bent, iedereen wordt verliefd en heeft wel eens liefdesverdriet."

Klassiek zanger Steve Dugardin kwam de liederen professioneel instuderen met de acteurs, die op het podium worden begeleid door zeven muzikanten. De acteurs brengen hun eigen interpretatie van de bekende nummers van onder andere Johnny Cash, Ramses Shaffy, Dolly Parton, Nick Cave en Wannes Van de Velde. "We wisten helemaal niet of we wel konden zingen", zegt Jetty Lamote (76). "Maar het ging best goed." Reinhilde knikt. Natuurlijk zingt niet iedereen even goed, maar ze doén het toch. De arrangeur van Wannes Van de Velde zei me ooit: iedereen kan zingen en dat is ook zo."

Iedere voorstelling komt er een bekende zanger optreden. Helmut Lotti, Bart Peeters en Jan Desmet komen langs. Reinhilde Decleir: "Wie wanneer komt blijft een verrassing. Maar het is geweldig dat ze komen. Zo heb je professionals, amateurs, arm en rijk, allochtoon en autochtoon allemaal op een podium. Die verschillen tellen even niet meer mee. Iedereen gáát ervoor. Dat is wat telt."

Maaike Floor

Premiere vrijdag 21 mei 20.30u in De Roma, andere voorstellingen za 22 mei om 20.30u en zo 23 mei om 15u. (kaarten 8 of 10 euro)
25 en 26 sept in de Bourla
.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio