Zwevend restaurant in Centraal Station geopend

Zwevend restaurant in Centraal Station geopend

Zwevend restaurant in Centraal Station geopend

Print
Aan de achterkant van het Centraal Station is het zwevende restaurant Matiate opengegaan. Behalve de glazen constructie valt ook de uitgebreide internationale menukaart op.

De vestiging van Matiate in het Centraal Station, vlakbij het Kievitplein, is de tweede in Antwerpen. Vier jaar geleden opende de eerste Matiate aan Metropolis. “Dit is eigenlijk een verbeterde versie”, vertelt Bunyamin Degirmenci (19), die de zaak samen met kok Mehmet Fil (39) runt. “In Metropolis moet alles snel gaan, hier kan je rustig zitten.”

Het restaurant bestaat uit een zwevende constructie, die uitkijkt op de achteringang van het station en het Kievitplein. Bunyamin: “Niet iedereen heeft deze kant van het station al ontdekt, maar we gaan ons binnenkort beter profileren met bordjes en pijlen. We zijn stilletjes opengegaan om alvast te kunnen proefdraaien.”

De man achter het concept is Faris Demir, die vijf jaar in de Finjan op het Zuid werkte. “De falafel en de sausjes zijn dus hetzelfde als daar”, zegt hij. “Maar we hebben ook veel andere gerechten op de kaart staan. Pasta, pizza, broodjes, Turkse mezze en zelfs Israëlische stoofpotjes.”

Maaike Floor

www.matiate.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio