Christ'l Joris nieuwe voorzitter van Agoria

Christ’l Joris (55) is de nieuwe voorzitter van Agoria, de beroepsorganisatie van de technologische industrie. Ze volgt Paul Depuyt op, die de sector verliet toen hij opstapte bij Alcatel-Lucent.

jvangeyte

Joris (55) was de jongste zes jaar al voorzitter van Agoria Vlaanderen. Ze startte haar carrière bij de Koning Boudewijnstichting. In 1994 stapte ze over naar de privé-sector. Ze werd toen voorzitter van de raad van bestuur bij Etap in Malle, het bedrijf van haar vader Norbert dat verlichting produceert.

Joris woont in Meise, is gehuwd en moeder van drie kinderen. In haar schaarse vrije tijd probeert ze actief aan sport te doen. De marathon van New York staat al op haar palmares.

Naast haar voorzitterschap van Etap en Flanders Investment & Trade, heeft Joris ook een aantal mandaten in de maatschappelijke sfeer. Zo is ze onder meer voorzitter van het Rode Kruis Vlaanderen en de Stichting Gillès (financiering van kleinschalige economische initiatieven in ontwikkelingslanden). Verder is ze nog ondervoorzitter van De Wolkammerij(bedrijvencentrum voor sociale economie in Hoboken) en jurylid van de Internationale Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkelingssamenwerking.

Joris is van opleiding licentiate in de psychologie en doctor in de sociale en culturele antropologie.

JVG

Vastgoed

Jobs in de regio