Brits meisje (20) allergisch voor regen

De Britse Emily Payne lijdt aan een zeldzame aandoening. Het 20-jarige meisje is namelijk allergisch voor regen. Eén druppel kan haar fataal worden. Daarom is ze verplicht om overal waar ze gaat een paraplu mee te nemen.

fvangarderen

Zelfs een kleine temperatuurverandering kan ervoor zorgen dat Payne in een shocktoestand verkeert. De advocate in spe moet daarom niet alleen oppassen voor regenwater. Ook het eten van ijsjes, een bad nemen of een zwempartijtje kan leiden tot haar dood.

Volgens Payne wordt haar leven erg beperkt door haar aandoening. "Maar ik ben dankbaar dat ik tijdig een diagnose heb gekregen, en wie weet, geraak ik er op een dag van af", zegt ze.

Eczeem

Het meisje merkte op haar 13e voor het eerst op dat ze problemen had met haar huid. Toen ze op een koude dag op school buiten moest turnen zwollen haar armen volledig op en kreeg ze last van erge uitslag.

In eerste instantie dacht haar moeder dat het om eczeem ging. Een dokter concludeerde echter, na een resem onderzoeken, dat het meisje leed aan een uiterst zeldzame aandoening die wereldwijd slechts bij 44 mensen is vastgesteld.

Vastgoed

Jobs in de regio