Alle stemcomputers succesvol getest voor verkiezingen

Alle stemcomputers succesvol getest voor verkiezingen

Alle stemcomputers succesvol getest voor verkiezingen

Print
Op alle plaatsen waar in het verleden elektronisch werd gestemd, zal dat op 13 juni ook gebeuren. Alle stemcomputers zijn getest en alles werkt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld).

Normaal gezien hadden de stemcomputers tegen de volgende federale verkiezingen vervangen moeten zijn. Onder meer door de vervroegde stembusslag was dat echter niet mogelijk.

Dat deed bij sommigen de vrees ontstaan dat opnieuw zou moeten worden teruggegrepen naar potlood en papier of dat er zich serieuze technische problemen zouden voordoen.

In totaal stemmen 201 gemeenten elektronisch. In al die gemeenten zijn de computers ondertussen getest. Uit die testen bleek dat alle pc's wel degelijk werken.

Hier en daar zijn nog wel kleine herstellingen nodig zoals de vervanging van batterijen of schermen en kaartlezers die niet meer werken.

"Alle computers zullen in orde zijn voor de verkiezingen van 13 juni en gemeenten die dus al elektronisch stemden, zullen dat nu opnieuw kunnen doen", klonk het dinsdagavond op het kabinet van Turtelboom.

MEEST RECENT