Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 18 mei 19u30

Woensdagochtend zal het in eerste instantie zeer fris zijn met in de Kempen zelfs lichte vorst dicht tegen het aardoppervlak. Het wordt na het verdwijnen van het ochtendgrijs een wisselend bewolkte dag met maxima rond 18°C.

Het blijft droog en er waait nog steeds een matige wind uit noordwestelijke richting.

Donderdag kan er vooral over het oosten van de provincie tijdelijk wat meer bewolking voorkomen. Later op de dag wordt het overal meestal zonnig. De maxima komen afhankelijk van de uren zonneschijn terecht tussen 18 en 20°C.

Vrijdag wordt het nog wat warmer met maxima rond 20 of 21°C. Limburg bevindt zich op het scheidingsvlak tussen veel lage wolken in het oosten en een wolkenloze hemel in het westen waardoor vooral het oosten van onze provincies periodiek meer bewolking mag verwachten. Hoe meer naar het westen hoe meer zonneschijn. Het blijft wel droog bij een zwakke noordenwind.

Zaterdag lopen de temperaturen op naar waardes tussen 21 en 24°C, afhankelijk van het aantal zonuren. Het is momenteel namelijk niet helemaal zeker of de zon overal in Limburg uitbundig kan schijnen aangezien de wolkenzone in het oosten nog steeds aanleunt tegen onze provincie. De grens tussen een open hemel en grijze lage wolken zou met wat pech ergens net over Limburg kunnen lopen.

Zondag kan er over het oosten eerst nog lage bewolking voorkomen maar in de loop van de voormiddag zou het dan net als in het westen ook daar zonnig moeten worden. De temperaturen komen in de buurt van 24°C uit. Het blijft droog bij een zwakke wind uit richtingen tussen noord en oost.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN