Brandstichting oorzaak voor vernieling twee garages?

Brandstichting oorzaak voor vernieling twee garages?

Brandstichting oorzaak voor vernieling twee garages?

Print
Turnhout - Twee garages van woningen aan de Oude Dijk zijn zondagnacht volledig uitgebrand. Op één plaats zijn brandversnellers gevonden.

Op het moment dat de brandweer stond te blussen in de Wouwerstraat, kwam er even na middernacht ook een melding binnen van een garagebrand bij Hugo en Su Braet-Van den Broeck aan de Oude Dijk.

Om 3u was de brandweer daar nog maar net vertrokken of er kwam opnieuw een melding binnen van een garagebrand aan de Oude Dijk, deze keer enkele huizen verder. Het parket kwam ter plaatse. Op één plaats vonden de speurders al brandversnellers en zijn er sporen van de dader(s) te zien.

"Geen kortsluiting"

Hugo Braet en zijn echtgenote stelden zelf ook vreemde dingen vast. “Een aantal meubels en andere spullen waren uit de garage gehaald en zijn in onze vijver gekieperd”, zegt Hugo.

"In mijn garage was ook maar één ding op de elektriciteit aangeslobetrapten en dat was een klein ijskastje. Een kortsluiting lijkt me sterk."

Al de spullen die in de garage stonden, zijn Hugo en Su kwijt. Ook de berging van de buurman enkele huizen verder ging met al het (tuin)materiaal in de vlammen op. Politie en parket onderzoeken de zaak. Een verdachte is er nog niet.

VTT

Foto: Bert De Deken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio