Beveren vergadert over fusie

Print
Beveren-Waas - De acht leden die deel uitmaken van de buitengewone algemene vergadering van SK Beveren komen woensdagavond samen. Op de agenda staat er één gespreksonderwerp: de eventuele fusie met tweedeklasser en buur Red Star Waasland.

"Er zijn al een pak vergaderingen gehouden maar er is nog geen sprake van een definitieve fusie", stelt voorzitter Dirk Verelst van SK Beveren. "Ikzelf en nog zeven andere leden komen woensdag samen om de koppen bij elkaar te steken. Verloopt deze bijeenkomst positief dan zal er één of misschien wel twee mandatarissen aangesteld worden die de verdere afhandeling van de fusie uitwerken."

"Bij Waasland is dat al achter de rug. Daar verklaarden 26 van de 27 leden zich akkoord met een samengaan en werd manager Dirk Poppe aangewezen om het verdere verloop te officialiseren. Hoe hoog ik de kans inschat dat Beveren zich neerlegt bij een fusie? Ik wil niet vooruitlopen op deze zaak. Er zijn in ons bestuur voor- en tegenstanders. We moeten met onze club vooruit kijken naar de beste oplossing en dat is dat er op de Freethiel verder gevoetbald wordt en dat de kans bestaat dat wij na verloop van tijd terug tot een eersteklasser kunnen uitgroeien", aldus Verelst.

"Als de vergadering van woensdag het licht op groen zet, start het hele boeltje nog maar. Dan pas kunnen we alles concreet uitwerken. Het logo, de clubkleuren en dergelijke meer. Ook de jeugdwerking moet dan herbekeken worden. Deze mogelijke fusie moet zondermeer een win-win situatie worden voor beide clubs", besloot Verelst.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio