"Tijd voor beslissing over Jos Daerden"

Tijd voor beslissing over Jos Daerden

"Tijd voor beslissing over Jos Daerden"

Print
Blijft Jos Daerden trainer van Germinal Beerschot of blijft hij dat niet? Als het van voorzitter Herman Kesters af hangt krijgt die vraag vanmiddag op het directiecomité van de club eindelijk een antwoord. ”Het is tijd voor een beslissing over Daerden”, aldus Kesters.

Als wij het lange wachten op een definitief verdict over het al dan niet mogen aanblijven van Jos Daerden als trainer van Germinal Beerschot nog nauwelijks kunnen harden, hoe zou de trainer zelf zich dan moeten voelen? Germinal Beerschotvoorzitter Herman Kesters heeft begrip voor het gegeven dat Daerden ondertussen lang genoeg heeft gewacht. “Dit verdient Daerden niet”, vindt Kesters.

“Het heeft geen zin nog langer te wachten en na te denken of we nu al dan niet verder gaan met Jos”, aldus Kesters. “Ik vind het niet correct naar Daerden toe om hem nog langer in het ongewisse te laten. Daarom vind ik dat wij er op het directiecomité moeten uitgeraken over wat we met Daerden al dan niet van plan zijn. Ikzelf wil nets liever dan dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Het is tijd voor een beslissing.”

Ondertussen stromen de kandidaturen van trainers op het Kiel binnen. “Van ons bekende en onbekende trainers”, weet Kesters. “Managers bieden ons dagelijks trainers aan, maar we hebben nog met niemand gepraat.”

Transfers

Ook qua transfers blijft het behoorlijk stil op het Kiel. “Niet alleen bij ons, hé. Ik zie heel weinig beweging op de transfermarkt. Ook van een mogelijk vertrek van Dawid Janczyk naar Besiktas heb ik geen weet. Ik lees dat CSKA Moskou, de club waarvan wij de Poolse spits voor een jaar hebben gehuurd, een akkoord zou hebben met de Turkse club over Janczyk, maar de speler ligt nog wel zes maanden bij ons onder contract. Als Moskou hem naar Besiktas wil laten vertrekken, zal het toch eerst met ons contact moeten opnemen.”

Luk De Ranter

Meer voetbalnieuws