Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 18 mei 12u

Vanmiddag krijgen we een afwisseling van zon en stapelwolken. Een enkele lokale bui is niet helemaal uitgesloten maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur loopt op tot 17 a 18°C, wat een perfect normale waarde is voor de tijd van het jaar.

Er waait wel een eerder fris aanvoelende matige noordwestenwind.

Woensdagochtend zal het in eerste instantie zeer fris zijn met in de Kempen zelfs lichte vorst dicht tegen het aardoppervlak. Het wordt een wisselend bewolkte dag met maxima rond 18°C. Het blijft droog en er waait nog steeds een matige wind uit noordwestelijke richting.

Donderdag kan er vooral over het oosten van de provincie tijdelijk wat meer bewolking voorkomen. Later op de dag wordt het overal meestal zonnig. De maxima komen afhankelijk van de uren zonneschijn terecht tussen 18 en 20°C.

Vrijdag wordt het nog wat warmer met maxima rond 21 of 22°C. Limburg bevindt zich op het scheidingsvlak tussen veel lage wolken in het oosten en een wolkenloze hemel in het westen waardoor vooral het oosten van onze provincies periodiek meer bewolking mag verwachten. Hoe meer naar het westen hoe meer zonneschijn. Het blijft wel droog bij een zwakke noordenwind.

Zaterdag kan het zelfs nog ietsje warmer worden met maxima tot 23 a 24°C. De zon krijgt dan ook over het oosten vrij spel bij een zwak briesje uit het noordoosten.

Vanaf zondag worden de weerkaarten erg onzeker. Alles valt of staat met de exacte locatie van een blokkade van hogedruk. Hoe verder deze ten westen van ons terecht komt hoe kouder het wordt. Hoe verder deze naar het oosten kan opschuiven, hoe hoger de temperaturen zullen klimmen. Dat zorgt ervoor dat we momenteel een spreiding tussen 10 en 25°C op de mogelijke maximumtemperaturen zien voor maandag. De modellen hebben het dus nog erg moeilijk met het inschatten van de locatie.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN