Eindelijk standaard kledingmaten in Europa

Eindelijk standaard kledingmaten in Europa

Eindelijk standaard kledingmaten in Europa

Print
Europa maakt werk van standaardmaten voor kleding en van uniforme informatie op de etiketten. Zou het niet tijd worden, horen we u denken. Maar u juicht wellicht twee jaar te vroeg.

Het voorstel van het Nederlandse Europarlementslid Toine Manders wordt vandaag naar verwachting in het Europees parlement gestemd. Pas binnen twee jaar zou de Europese Commissie dan een uitgewerkt wetsvoorstel moeten voorleggen, waarna elke lidstaat dat nog moet vertalen in nationale regelgeving.

Te klein!

U bent in afwachting dus nog even met de ogen aan het knijpen als er veel maten op één etiket staan.

Nu staan op kledingetiketten doorgaans een handvol maten. Een Italiaanse 36 bijvoorbeeld is kleiner dan een Belgische, maar een Duitse 36 is dan weer groter. Een uniforme maat moet ook de verkoop via internet vergemakkelijken.

Geen droogkast

Niet alleen de maat, de overige informatie op het etiket wordt in het voorstel eveneens gestandaardiseerd. Info over het wassen en drogen, informatie over eventuele gevaarlijke stoffen, over de impact op het milieu en over de omstandigheden waarin het kledingstuk werd vervaardigd, zal Europees en uniform zijn.

MEEST RECENT