Hooge Maey geprezen om inzet voor duurzame ontwikkeling

De Stichting voor Toekomstige Generaties maakt dinsdag de lijst van 11 geselecteerden bekend die zullen meedingen naar de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties. Voor de provincie Antwerpen koos de expertenjury voor De Hooge Maey.

Jrosquin

De Grote Prijs voor Toekomstige Generaties is een onderscheiding die in het leven werd geroepen in 2007. Het doel ervan is om de schijnwerpers te richten op Belgische initiatieven die erin geslaagd zijn om de principes van duurzame ontwikkeling in het dagelijkse leven toe te passen en die daarom het navolgen waard zijn. De initiatiefnemers willen zo de kandidaten de kans geven om meer bekend te worden bij het grote publiek.

11 geselecteerden

De 11 geselecteerden werden aangeduid door een onafhankelijke expertenjury. Voor de provincie Antwerpen koos de expertenjury voor De Hooge Maey.

De Hooge Maey is een Intercommunale Vereniging die een stortplaats in Antwerpen uitbaat. Die stortplaats werd in de jaren '90 nog als een van de 'blackpoints' in Vlaanderen beschouwd. "Na een verregaande sanering heeft de Hooge Maey een ware metamorfose ondergaan en is ze nu als stortplaats een voorbeeld op het vlak van de integratie van ecologische, economische en bestuurlijke best practices", meldt de Stichting in een persbericht.

De Hooge Maey gaat nu samen met de 10 andere kandidaten over naar de volgende ronde. Op basis van een uitgebreid dossier moet De Hooge Maey de jury overtuigen van haar meerwaarde bij de integratie van de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling: economisch, sociaal, ecologisch en bestuurlijk.

Laureaat bekend op 22 juni

Begin juni duidt de expertenjury de 4 genomineerden aan. Op 22 juni wordt de laureaat bekendgemaakt tijdens een officiële uitreiking in Brussel.

De provinciale kandidaten zijn:

De Hooge Maey - intercommunale (Antwerpen)

FSC - vzw (Vlaams-Brabant)

Village N°1 - vzw (Waals-Brabant)

Caméléon - nv (Brussel Hoofdstad)

De Boot - vzw (West-Vlaanderen)

Alpro - nv (Oost-Vlaanderen)

La Ferme Delsamme - inschakelingsbedrijf (Henegouwen)

Les Tournières - cvba so (Luik)

De Wroeter - vzw (Limburg)

Les Ateliers du Saupont - inschakelingsbedrijf (Luxemburg)

Damnet - cvba (Namen)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio