Kassa rinkelt op verjaardag Kai-Mook

Print

Kassa rinkelt op verjaardag Kai-Mook

Antwerpen - 173.675,97 euro, zo veel is er sinds de geboorte van Kai- Mook ingezameld voor het K-groeiplan. Reden genoeg om de peuterolifant, samen met haar soortgenoten, te trakteren op een grote taart.

Terwijl enkele tientallen kinderen “Lang zal ze leven” kwelen, stort de jarige zich op de gigantische groentetaart.

De ingrediënten voor de taart werden afgelopen weekend verzameld door de 32.000 mensen die naar het verjaardagsweekend van Kai- Mook in de Antwerpse Zoo kwamen.

Voor het K-groeiplan werd sinds de geboorte van de olifant exact 173.675, 97 euro ingezameld.

Dat is minder dan de verhoopte 200.000 euro. “Maar die gaan we wel bij elkaar krijgen, want op 27 mei volgt nog de veiling van dertig - door BV’s bewerkte - olifantenbeeldjes”, zegt commercieel directeur Anja Stas. “Bovendien gaat ook een verzameling chocolade olifanten van de leerlingen van CVO Antwerpen onder de hamer en zijn er net twee nieuwe boeken over Kai-Mook uit.”

Indische corridor

Al het geld gaat naar het K-groeiplan. De helft daarvan wordt uitgetrokken voor het nieuwe verblijf van Kai-Mook. Daar wordt nu hard aan gewerkt in Planckendael, waarnaar de olifanten verhuizen.

Met de andere helft worden de soortgenoten van Kai-Mook in India geholpen. De Antwerpse Zoo steunt namelijk een corridorproject in India. Via die corridor kunnen olifanten van het ene gebied naar het andere trekken.

Bieke Lathouwers
foto Arlette Stubbe

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio