Tom Dice gaat voor blauw zonder hoedje!

Tom Dice gaat voor blauw zonder hoedje!

Tom Dice gaat voor blauw zonder hoedje!

Print
Na zijn blauwe gitaar krijgt Tom Dice ook een blauwe outfit aangemeten. Zonder hoedje! De kans dat hij een blauwtje loopt in Oslo is sinds gisteren afgenomen. Zijn eerste repetitie en persconferentie verliepen vlot. 'We zijn erg tevreden met het werk van de Noorse televisie', klonk het unisono in het Vlaamse kamp.

Vanop een zijpodium in de reusachtige Telenor Arena zal Tom Dice Europa toezingen. Dat deed hij gisteren alvast loepzuiver. Tom mag als enige kandidaat in de eerste halve finale genieten van dit privilegie. Het komt de intimistische sfeer van 'Me & My Guitar' zeker ten goede. Omdat de deelnemers verplicht worden om tijdens de eerste repetitie hun outfit voor de camera te tonen, werd duidelijk dat Tom een donkerblauwe broek en een donkerblauw gilet, met daaronder een lichtblauw hemd zal dragen. De hemdsmouwen worden opgestroopt om het geheel een casual look te geven. Het gaat om een creatie van de Antwerpse modeontwerper Guy David.

Na zijn repetitie wachtte Toms eerste confrontatie met de internationale pers. Daar maakte hij zich populair door tien op tien te scoren in de quiz over Noorwegen, waaraan elke kandidaat onderworpen wordt. 'Eigenlijk verdiende ik twaalf op tien, want ik kende niet één maar drie Noorse voetballers', grapte de voetbalfan in het algemeen en van Anderlecht in het bijzonder zelfverzekerd.

Sporten

Aangezien hij gisteren als tweede moest repeteren, zat Toms taak er 's middags al op. 'De rest van de dag ga ik eerst gebruiken om te fitnessen. Nadien ga ik de stad in om wat mee te genieten van de festiviteiten naar aanleiding van de nationale feestdag hier in Noorwegen', aldus Tom. Zijn volgende repetitie is donderdag 20 mei.

Intussen gingen de repetities in de Telenor Arena verder. Die verliepen van een leien dakje met uitzondering voor de Maltese Thea, die haar repetitie moest stilleggen toen de rookmachine in overdrive ging. De Wit-Russische delegatie zorgt voor het meest hilarische moment: terwijl de groep 3+2 'Butterfly'in schabouwelijk Engels zingt, klappen de drie zangeressen hun vlindervleugels open en vallen depapieren vlinders uit de lucht. De Ijslandse 'vulkaan' Hera Björk sloot het rijtje af met 'Je ne sais quoi' waarin ze onder meer de zinsnede 'I hope the clouds are gone' zingt.

Nu het Songfestival nadert, zijn in Vlaanderen de fans van André Vermeulen in gang geschoten. De geplaagde Eén-commentator, die zondag naar Brussel terugvliegt om van daaruit commentaar te leveren met Bart Peeters, mag rekenen op twee facebookgroepen 'Wij willen André Vermeulen wel naar Eurosong' en 'Wij willen André Vermeulen naar Oslo' die hem live-verslag in Oslo willen horen brengen. Eén heeft besloten om André en Bart thuis te houden om te besparen op de huur van ISDN-lijnen en een commentatorencabine.

Raf Van Bedts

www.eurosong.be

.

Nu in het nieuws