Avatar geeft Kinepolis duw in de rug

Avatar geeft Kinepolis duw in de rug

Avatar geeft Kinepolis duw in de rug

Print
De beursgenoteerde bioscoopgroep Kinepolis trok in de eerste drie maanden van 2010 5,9 miljoen bezoekers. Dat waren er 12,9% meer dan in dezelfde periode van 2009. In België bedroeg de toename zelfs 16,3%. Vooral het succes van de film Avatar zorgde daarvoor.

In ons land trok Kinepolis in het eerste kwartaal 2,6 miljoen bezoekers tegenover 2,2 miljoen in dezelfde periode van 2009.

Ook in Spanje liep het goed. Daar telde Kinepolis een stijging van 1,2 naar 1,3 miljoen bezoekers, of een toename met 15,9%. In Frankrijk en Zwitserland werden stijgingen van respectievelijk 7,1% en 6% genoteerd.

Naast Avatar was er ook veel belangstelling voor onder andere Sherlock Holmes, The Princess and the Frog, Shutter Island en Alice in Wonderland.

Verzwakking

In april en mei verzwakten de cijfers niettemin enigszins. Per 16 mei bedroeg de toename van de bezoekers nog 10,4% in vergelijking met media mei vorig jaar.

De hogere bezoekerscijfers krijgen nog een bijkomende financiële hefboom. De gemiddelde ticketprijs per bezoeker lag hoger omdat er bijvoorbeeld voor de 3D-film Avatar hogere prijzen konden worden gevraagd. Voorts bracht de verkoop van drank en versnaperingen in de cinemazalen eveneens meer op.

Daarnaast zag Kinepolis de inkomsten stijgen van de films die het verdeelt. Onder meer Dossier K, Anubis en de Wraak van Arghus en Bo deden het goed.

JVG