Ademloos start adoptiecampagne voor bedreigde bomen

Het actiecomité Ademloos start een adoptiecampagne voor bomen in het Sint-Annabos, het Rivierenhof en aan het Noordkasteel. Het gaat om drie Antwerpse groengebieden die volgens Ademloos (deels) moeten verdwijnen, ongeacht de uitkomst van het dubbelbesluit dat de Vlaamse regering over de Oosterweelverbinding heeft genomen. Ademloos biedt iedereen de mogelijkheid om voor 5 euro een bedreigde boom te adopteren.

jrossquin

Ademloos-voorzitter Wim Van Hees wees er maandag op dat er al een groot gebrek is aan recreatief groen in Antwerpen en dat de Oosterweelplannen dat groen nog bedreigen. "Het Sint-Annabos wordt een slibstort, bij het Noordkasteel komt een grote rotonde en het Rivierenhof moet deels wijken voor de verbreding van de E313", somde hij op. "Voor de betonlobby's en de vrachtwagens moeten in totaal zowat 100.000 bomen verdwijnen."

Om dat aan de kaak te stellen, lanceert Ademloos een adoptiecampagne. Voor 5 euro kan iedereen symbolisch een boom adopteren. Ademloos maakt affiches met de naam van de adoptiefouder en "Blijf eraf", die vervolgens rond de boom worden gebonden. Er zijn ook "stambomen" en "ambassadeursbomen". Ademloos ruimt na afloop alles op.

Van Hees hoopt 5.000 bomen te slijten. Er zijn al meer dan 500 bomen gereserveerd, onder meer door politici en een school op Linkeroever die in 1970 een boomplantactie hield in het Sint-Annabos. Ademloos wil met de actie de druk op de politiek opvoeren om het groen te behouden - en dus alsnog het tracé voor de Oosterweelverbinding aan te passen.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring