MAS licht tipje van de sluier

Het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS) heeft maandag, exact een jaar voor de officiële opening, een tipje van de sluier gelicht. Pers en genodigden kregen een exclusieve rondleiding door het nog lege gebouw.

De zestig meter hoge toren refereert aan de vroegere pakhuizen in de oude havenbuurt. In het gebouw zal de geschiedenis van Antwerpen en de wereld worden tentoongesteld aan de hand van 470.000 collectiestukken uit onder andere het Vleeshuis, het Scheepvaartmuseum en het etnografisch en volkskundemuseum.

Bekijk het fotoalbum!

De bezoeker kan die geschiedenis telkens toetsen aan het Antwerpen van vandaag, waarover hij vanuit het MAS een uniek uitzicht heeft. Het is niet al geschiedenis wat de klok slaagt. Zo creëerde Luc Tuymans een 1.600 m² grote mozaïek voor het museumplein en brengen Tom Lanoye en Tom Hautekiet een ode aan de stad, haven en stroom met ruim 3.000 medaillons in de wandelboulevard.

Burgemeester Patrick Janssens telt af naar de opening. "Antwerpen is een stad in volle groei, met bijzonder veel nationaliteiten. Het is belangrijk dat we onze geschiedenis en het belang van Antwerpen in de geschiedenis hier binnenkort kunnen tentoonstellen."

Ook cultuurschepen Philip Heylen ziet voor het MAS een belangrijke rol weggelegd. "Deze landmark wordt een ontmoetingsplaats die de stad verbindt met zowel bewoners als bezoekers." Hij roemde ook voormalig cultuurschepen Eric Anthonis die aan de basis ligt van dit nieuwe museum.

Vanaf zaterdag kan het grote publiek een kijkje nemen. Reservaties via www.vooruitmas.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio