Nieuwe speurders onderzoeken zaak-Joke Van Steen

Nieuwe speurders onderzoeken zaak-Joke Van Steen

Nieuwe speurders onderzoeken zaak-Joke Van Steen

Print
In het onderzoek naar de moord op de 17-jarige Joke Van Steen zijn er enkele speurders aangesteld die een nieuwe misdrijfanalyse moeten maken. Dat heeft het Gentse parket-generaal bekend gemaakt. Gehoopt wordt dat er op deze manier nieuwe inzichten verkregen zullen worden.

De nieuwe speurders waren volgens een woordvoerder van het Gentse parket-generaal niet eerder betrokken bij het onderzoek. "Zij zullen deze opdracht met volledige operationele onafhankelijkheid uitvoeren", klinkt het. Hierbij zullen ze rekening houden met de eerder verzamelde informatie. De afdeling Misdrijfanalyse (MAC) van de federale gerechtelijke politie zal een oogje in het zeil houden en helpen waar nodig.

Joke Van Steen werd in de nacht van 11 op 12 november 1995 om het leven gebracht toen ze 's nachts van een fuif in Oudenaarde naar huis fietste. Haar lichaam werd gevonden in een gracht in de Reytemeersen, een afgelegen gebied tussen de Schelde en de Oudenaardse deelgemeente Welden.

Olav Herreman, de 37-jarige man die sinds 2000 verdacht werd, werd vorige week vrijgesproken. De jury vond het bewijs tegen de verdachte onvoldoende en vond ook dat hij geen motief had.

.

Nu in het nieuws