Zwakke bouw remt CFE af

Print
De beursgenoteerde bouwgroep CFE heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van 374 miljoen euro. Dat is 4% minder dan in dezelfde periode van 2009. Het orderboekje gaat dezelfde weg op. Eind maart bevatte het nog voor 1,946 miljard euro, een daling met 4% in vergelijking met begin januari.

De terugval in de omzet komt op rekening van de bouwpoot. Die zag zijn uitgeschreven facturen in het eerste kwartaal met 23% teruglopen. De slechte weersomstandigheden van januari en februari, waardoor veel werven dienden te worden stilgelegd, waaraan daaraan niet vreemd.

Toch is er meer aan de hand. Het orderboekje in de bouwpoot daalde van 845 miljoen euro naar 803 miljoen euro.Deze daling is vooral merkbaar in de gebouwen voor de privésector, een sector die de gevolgen van de crisis sterk voelt.

Soelaas komt er dan weer van een grote opdracht van de universiteit van Toukra in Tsjaad. Die is goed voor 63 miljoen euro, maar werd pas in mei binnengehaald.

Beter vergaat het de takken projectontwikkeling en het beheer van gebouwen. Ook de participatie in het baggerbedrijf Deme, waarin CFE 50% van de aandelen heeft, doet het goed.

JVG

.

Nu in het nieuws