Toer de Nord: XL stratenfestival in Antwerpen-Noord

Print
Antwerpen - Op zaterdag 29 mei is het feest in Antwerpen-Noord. Dan vindt Toer de Nord plaats: een XL stratenfestival met livemuziek, design en culinaire verwennerijen.

Van 12 tot 19 uur kunnen kijk- en kooplustigen terecht op het Sint-Jansplein, in de Handelstraat, de Korte Zavelstraat, de Offerandestraat en de buurt errond. Met Toer de Nord zetten deze winkelstraten zich in de kijker.

Tijdens Toer de Nord staat er heel wat op het programma. Gratis riksjataxi’s brengen bezoekers van de ene plek naar de andere.

Programma:

Sint-Jansplein, van 12 tot 18 uur

> Carnivale kermis
> Kinderrommelmarkt
> Petanquetornooi
> Pannenkoekenslag

Diepestraat, van 12 tot 18 uur

Beperkte oplage: een creatieve markt voor kleurrijke mensen met talent

Sint-Elisabethstraat, van 13.30 tot 18.30 uur

> Livemuziek met de Antwerpse band El Créme Glace Quès
> Livemuziek met soul- en funkband Société Anonyme
> Lounge, jazz en grooves van Buscemi

Offerandestraat, van 12 tot 18 uur

> Trendy 2060 Corner, de creatiefste hoek van Antwerpen Noord met jonge ontwerpers, trendy mode, creatieve ondernemers en hippe modellen

Het Stratenfestival Toer de Nord wil mensen overtuigen van de charmes van de winkelstraten in de wijk. Antwerpen-Noord is een wijk met opvallend veel buurtwinkels, creatieve kleine en grote handelaars tussen het Sint-Jansplein en de Offerandestraat met als motto ‘anders en beter’: nieuw design of retro vintage, kleurrijke stoffen, smaken van over de hele wereld.

De voorloper van Toer de Nord, ‘tWinkelend Noord, was sinds 2004 een succes.

Toer de Nord is een organisatie van stad Antwerpen in samenwerking met handelaars en buurtbewoners uit Antwerpen-Noord. Dit evenement wordt mee gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor 60 000 euro.

Het volledige programma en meer informatie is te vinden op www.antwerpen.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio