Binnenkort insectensnacks in Nederlandse winkels

Binnenkort insectensnacks in Nederlandse winkels

Binnenkort insectensnacks in Nederlandse winkels

Print
Ongeveer drie vierde van de wereldbevolking eet insecten. Dus waarom niet ook de Nederlanders. Zo moeten insectenkwekers en de Agrarische school in Den Bosch hebben geredeneerd. Samen benaderen ze de winkelketens nu met nieuw ontworpen insectensnacks waarin wormen en krekels zijn verwerkt.

De snelle happen bestaan niet uitsluitend uit insecten. Zo hebben de kwekers op basis van kippengehakt een 'bugsnugget' ontwikkeld waarin meelwormenpesto is verwerkt, en een 'bugsballetje' met gemalen meelwormen.

Niet bij de frikandellen

"We gaan voor een kwaliteitssnack, we willen niet in de hoek van de frikandellen terechtkomen", zegt Marian Peters van de Verenigde Nederlandse Insectenkwekers in het Nederlandse dagblad BN/De Stem.

De Verenigde Insectenkwekers hebben ook Albert Heijn benaderd "maar daar is men nog een beetje huiverig". Volgens Marian Peters proef je in de insectensnacks de ambachtelijkheid.

Ook de kookboeken

De kwekers zouden het zeer op prijs stellen als insecten als voedzaam ingrediënt ook aan bod zouden komen in kookboeken.

De doorsnee huisvrouw of -man weet nu niet hoe te beginnen aan 500 gram verse wormen, maar als de buurman dankzij een goed recept ermee uitpakt, zal dat navolging vinden. Zo hopen de kwekers.

(Foto: Een brochette van sprinkhanen, aangeboden op een markt in Peking)

.

Nu in het nieuws