Daarom heeft hij zo snel een nieuwe vriendin

Daarom heeft hij zo snel een nieuwe vriendin

Mama

Daarom heeft hij zo snel een nieuwe vriendin

Print
Je hebt jarenlang lief en leed gedeeld en dan komt er plots een einde aan de relatie. Een zwaar emotioneel moment, al lijkt je ex-vriend daar een pak beter mee om te kunnen gaan. Hoe komt het dat mannen zich zo snel herpakken en een nieuwe liefde zoeken?

Vrouwen zouden er maanden mee kunnen vullen: treuren om een stukgelopen relatie. De reactie van de ex helpt hen vaak niet vooruit. Doordat de man zo snel een nieuwe vriendin heeft, vragen heel wat vrouwen zich af wat ze eigenlijk betekenden voor hem. Toch heeft het vaak niets met de ex-vrouw of de intensiteit van de relatie te maken. "Mannen voelen zich al snel afhankelijk van iemand. Ze hebben iemand nodig om op terug te vallen. Hoe klein die steun ook is. Wanneer ze een nieuwe vriendin vinden, hebben ze het gevoel niet langer alleen te zijn. Liefde komt op dat moment nog niet ter sprake", vertellen Amerikaanse relatie-experten.

Bovendien blijken mannen nog steeds echte jagers, die het gevoel hebben te moeten zorgen voor 'hun vrouw'. Valt die drang weg, dan gaan mannen instinctief op zoek naar een nieuwe prooi om te beschermen. Wanneer ze geflankeerd worden door een nieuwe dame geeft hen dat ook meer zelfvertrouwen en wordt hun ego gestreeld. Het helpt hen om de confrontatie met die ex draagbaarder te maken. Hoezeer hij ook gekwetst was, hij zal steeds proberen aantonen dat zij het slechter heeft zonder hem dan omgekeerd.

NIET TE MISSEN