Hoofdpostkantoor Roosendaal gaat dicht

Print
Essen - Het hoofdpostkantoor van Roosendaal, in winkelcentrum Roselaar, gaat op 17 juni definitief dicht. TNT, de Nederlandse tegenhanger van onze De Post, opent dezelfde dag als alternatief twee postpunten: één in de Albert Heijn in hetzelfde winkelcentrum, en één in de Bruna-winkel in de Dokter Brabersstraat. De postbussen verhuizen naar de parking aan de Nieuwe Markt. Alles wat bankzaken betreft, is al langer overgeheveld van de post naar de ING-bank.
Het postkantoor van Roosendaal wordt veel gebruikt door Belgen uit de grensstreek. Wie regelmatig brieven en pakketten naar Nederland moet verzenden, kan daarmee veel geld besparen. Een aangetekend pak naar Amsterdam dat aan binnenlands Nederlands tarief vanuit Roosendaal 7 euro kost, kost er vanuit Essen het dubbele. En de bezorging gaat een stuk sneller.

In januari ging ook al het hoofdpostkantoor van Bergen op Zoom dicht. Tegen 2012 wil TNT alle klassieke poskantoren in Nederland sluiten. Er zijn er vandaag nog 150 over, de rest zijn al postpunten geworden. 1.850 banen gaan verloren met de omvorming. Ook de postbedienden van Roosendaal staan op straat.

Boris Rousseeuw
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio