'Ranst in beeld' ook op website te bewonderen

Print
Ranst - De film die het gemeentebestuur over Ranst liet maken en al aan de nieuwe inwoners kon tonen, is nu ook gedeeltelijk op de gemeentelijke website te bekijken.

Toch vindt Luc Redig, raadslid voor Groen! dat de film een vertekend beeld toont van de gemeente. “De film bewijst vooral dat er veel gefeest wordt in onze gemeente. We missen nog te veel dingen. Als het de bedoeling is om burgers te informeren, vinden we die film een gemiste kans."

Enthousiast

Schepen Sonja De Pooter (Open Vld) die verantwoordelijk is voor communicatie, ziet het anders. “De bedoeling van het filmpje is de mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Het is niet mogelijk om meer dan twaalf onderwerpen in beeld te brengen. We hebben een lijst gemaakt van evenementen die typisch zijn voor onze gemeente. De mensen die de film al hebben gezien, waren enthousiast."

"Bovendien is de prent nog niet af, want er moeten nog een aantal dingen aan toegevoegd worden. Daar is overigens een budget voor voorzien. De film is ook niet de enige info die nieuwkomers krijgen. Voor hen voorzien we ook een sport- en verenigingengids. Dan is er ook nog het gemeentelijk infoblad. We hebben de film bedoeld als een uitnodiging om deel te nemen aan het gemeenschapsleven.”

Wie zelf de beelden wil zien , kan op de gemeentelijk webstek terecht door door te klikken naar de videogalerij.

SL

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio