1/2

Jonge talenten verrassen op pianomarathon

Een voorzichtig zonnetje, de boekenmarkt en vooral de vijfde editie van de pianomarathon maakten zondag van het De Coninckplein een heerlijke plekje.

Iedereen die het instrument machtig is, kon zich als deelnemende muzikant vooraf inschrijven.

Zo’n 25 pianisten zorgden van 12 tot 20 u voor wondermooie klanken voor een aandachtig publiek. In de vroege namiddag kwamen de jongste virtuozen aan de beurt.

Yi-an Xia (8) uit Antwerpen veroverden de harten met een sonate van Mozart en een stukje van Debussy. “Ik speel al van mijn zes jaar piano”, vertelt ze. “Het is heel leuk om hier te spelen, voor een echt publiek. Vorig jaar heb ik hier voor de eerste keer meegedaan.”

Omdat ze te jong is om op de muziekschool al pianoles te volgen, krijgt Yi-An privéles. Thuis heeft ze uiteraard ook een piano staan. “Daar oefen ik elke dag een uurtje op.”

Experimenten

Na Yi-Ans optreden neemt Ezra Terryn (12) uit Borgerhout plaats achter de vleugelpiano. Hij brengtwerk van Wim Mertens en maakt indruk met een eigen compositie. “Ik volg les aan de Stedelijke Academie van Borgerhout”, legt hij uit, “daar hebben we ook pianolabo. Tijdens die les experimenteren we met muziek en schrijven we zelf stukjes. ”

Ezra heeft thuis twee buffetpiano’s staan. “Ik probeer elke dag te oefenen. Maar dat lukt niet altijd.” Ezra is vast van plan zich nog te vervolmaken op het snaarinstrument. “Piano is gewoon een heel leuk instrument omdat je er verschillende mogelijkheden mee hebt,” vindt hij.

IPas

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio