Zijn Twits de nieuwe feministen?

Zijn Twits de nieuwe feministen?

Mama

Zijn Twits de nieuwe feministen?

Print
Vanaf een bepaalde leeftijd ben je te oud om tussen al dat jong geweld op de dansvloer te staan en lijkt een kater wel eindeloos te duren. De Twits of Teenage Women in their Thirties denken daar echter anders over.

We kennen ze allemaal, vrouwen als Cameron Diaz en Jennifer Aniston. Ze zijn succesvol, hebben alle mannen aan hun voeten liggen, maar zijn niet bereid om zich te settelen. Deze Twits willen iedere minuut van hun leven benutten. Zich binden aan een man staat voor hen gelijk aan de saaiheid van huisje, boompje, beestje. Dit soort vooruitstrevende vrouwen wil meer in het leven en denkt daar perfect alleen voor te kunnen instaan.

Hun kinderwens wordt daarbij op de lange baan geschoven, ook al geven ze stuk voor stuk aan ooit wel moeder te willen worden. Sommigen gaan er als veertigers dan ook nog voluit voor om moeder te worden. Anderen nemen op een bepaald moment genoegen met een huisdier en vergeten die biologische klok. Kim Catrall is daarbij het leidende voorbeeld. Zij gaf eerder aan, maar één iemand nodig te hebben om zich thuis te voelen: haar kat Kobi.

NIET TE MISSEN