Noeveren swingt zomer in met Noeverrock

Noeverrock swingt zaterdag 29 mei met dit gratis blues- en rockfestival de zomer in. De oude steenbakkerijsite Frateur is hiervoor het décor. Het podium staat letterlijk tussen de ring- en klampovens.

jboey_fr

"We starten de namiddag met een goede portie vintage surf. The Dunlop Devils (15 uur) uit de Rupelstreek zetten Noeverrock al swingend in. Daarna betreedt de blues rock-'n-roll band Confused Summer (16.30 uur) het podium", vertelt waarnemend cultuurfunctionaris Tina Van Leuven van het cultuurcentrum De Steiger die Noeverrock samen met de wijkraad Noeveren organiseert.

Nadien staan "The Deaf Nun" (19.15 uur) op het podium. Zij brengen hedendaagse covers van artiesten als Kaiser Chiefs en Red Hot Chili Peppers. Als afsluiter zijn er The O'Haras om 21.30 uur. Een mix van surf, rockabilly, punk en western, gekruid met een beetje ska, flamenco en jazz. "Leg alvast je vetkuif naar achter, trek je Hawaï-shirt aan en laat je meedrijven naar exotische stranden," voegt Van Leuven er aan toe. Info cultuurcentrum De Steiger, tel. 03-880.19.14. of ccdesteiger@boom.be.

JB

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio