Schumacher verliest punten Monaco na straf (video)

Print
Michael Schumacher is zijn zesde plaats in de Grand Prix van Monaco en de daarbij horende punten kwijt. De Duitser werd na afloop van de race bestraft door de stewards.

Schumacher veroverde in de laatste bocht van de laatste ronde de zesde plaats, na een inhaalactie op Fernando Alonso. Op dat moment was de Safety Car, uitgerukt na een botsing tussen Trulli en Chandhok, net binnengereden.

Schumacher haalde Alonso weliswaar niet in voor de zogenaamde Safety Car-lijn (zie foto) en haalde ook niet in onder gele vlaggen. In principe deed hij dus niets fout, ware het niet dat er in dit geval een uitzondering op de regels van toepassing was; artikel 40.13 van het sportief reglement stelt namelijk dat wanneer een race onder de Safety Car eindigt, die op het einde van de ronde de pits inrijdt, waarna de auto's in formatie (dus zonder in te halen) over de finishlijn rijden en de race beëindigen.

Mercedes GP, het team van Schumacher, heeft al beroep aangetekend tegen de tijdstraf, die de zevenvoudig wereldkampioen in de uitslag naar een (puntenloze) 12de plek terugwierp.

Bekijk het bewuste inhaalmanoeuvre via YouTube:

Meer sportnieuws