1 / 2

Groene catwalk in de Kammenstraat

Hip Antwerpen stroomde zaterdag toe in de Kammenstraat, waar een modeshow met ecotintje werd georganiseerd voor het goede doel. Zowat 4.000 euro ging naar Kamiano.

jrosquin

Fashion for charity, dat is het motto van Naked 10. De opvolger van Laundry Day rolde zaterdag in de Kammenstraat een 200 meter lange catwalk van kunstgras uit, waarop straatmodellen een modeshow liepen.

Op een podium zorgden dee-­ jays voor hippe beats, en zelfs Christophe Lequesne, winnaar van de Michael Jackson-­verkiezing, kwam even langs.

Restaurants zorgden ervoor dat er buiten hapjes en drankjes voor handen waren. Vele winkels hadden leuke acties. Bij Harry Beaver werden dreadlocks gelegd, Who’s that girl plakte een namiddag lang afwastatoeages en Lee zette een échte tatoeëerder in de etalage.

Veiling

Er was ook een veiling van een fiets en tien fietstassen met Walter Van Beirendonck-­dessin. Schepen Ludo Van Campenhout kocht voor 650 euro de fiets voor zijn vrouw. Een date met Caroline Gennez, Maya Detiège en Kathleen Van Brempt ging voor 175 euro onder de hamer.

De opbrengst van de hele namiddag en van de Naked Night vrijdagavond in discotheek Red&Blue, ging naar Kamiano, de daklozenorganisatie die al jaren tussen de hippe Kammenstraatwinkels zijn plekje vindt.

“We hebben een goeie 4.000 euro bij mekaar”, aldus Nico Volckeryck, voorzitter van organisator Kammenstraat United. “Dat geld zal Kamiano gebruiken voor het jaarlijkse kerstavondfeest voor daklozen.”

Eefje Rampart

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio