Bank Delen en Bank J. Van Breda starten sterk in 2010

De Bank Delen en de Bank J. Van Breda zijn zeer sterk aan het jaar 2010 begonnen. Dat blijkt uit een mededeling van hun hoofdaandeelhouder, de beursgenoteerde holding Ackermans & van Haaren.

jvangeyte

De Bank Delen, die voor 78,75% in handen is van Ackermans & van Haaren en zich richt tot vermogende klanten, zette in het eerste kwartaal haar koers van het recordjaar 2009 verder. Ze zag de haar toevertrouwde waarden met 5% stijgen tot 13,944 miljard euro. Dat kwam deels door een stijging van de beurskoersen en deels door het aantrekken van vers geld.

Ook Bank J. Van Breda, die eveneens voor 78,75% van Ackermans & van Haaren is en zich richt tot zelfstandigen en kmo's, kende een sterk eerste kwartaal. De bank zag het haar toevertrouwd klantenvermogen stijgen tot 5,938 miljard euro.

Beide banken zeggen geen of nauwelijks risico's te lopen in de huidige kredietwaardigheidscrisis van de zuiderse eurolanden. Bij Bank Delen is dat zelfs nihil, Bank J. Van Breda heeft voor slechts 25 miljoen euro aan obligaties uit die landen, waarvan 10 miljoen euro van Griekenland en 15 miljoen euro van Italië.

Deme - Van Laere

Ook de andere belangrijke deelnemingen van Ackermans & van Haaren hebben er stevig kwartaal opzitten. Het baggerbedrijf Deme (50% in handen van de holding) zag zijn omzet duidelijk stijgen. Het orderboekje bleef daarbij stabiel. Het bevatte eind maart nog voor 2,06 miljard euro aan opdrachten.

Het bouwbedrijf Van Laere knoopte dan weer aan met winstcijfers.

Vakantieparken

Ackermans heeft ook een participatie van 30% in Financière Duval. Het bedrijf baat vakantieparken, sportinfrastructuur en rusthuizen uit. De holding wil dit belang nu optrekken tot 40%. Hij heeft dan evenveel zeggenschap als stichter Eric Duval. Ackermans gaat daartoe inschrijven op een kapitaalverhoging. Financière Duval was verlieslatend in het eerste kwartaal, maar dat is eigen aan de activiteiten. De verhuur van vakantieparken loopt altijd moeilijk in het begin van het jaar.

JVG

Nu in het nieuws