Restaurant ‘t Gildenhuys entertaint met stand-upcomedians

Chris van Hees (44) lanceert een nieuw concept. Lekker eten en goed lachen tegelijk.

ikerremans

Chris Van Hees zag zaterdag een droom in vervulling gaan. Op haar eerste entertainmentdiner in ‘t Gildenhuys, was de zaal uitverkocht. “Het concept is eenvoudig. Tussen de gangen door wordt er opgetreden. Voor de startavond heb ik beroep gedaan op de mannen van ’t Keldertrapken.

Deze hebben in het verleden al bewezen dat ze niet verlegen zitten om een stunt. (met een glazen zwembad naar Leuven, een reuzenmuskietennet op het Heuvelplein,… red.). Ook dit hebben ze goed gedaan. Ik ben heel lang met de voorbereidingen bezig geweest, en hier en daar moet er nog worden bijgestuurd. Maar de start is gemaakt en het smaakt naar meer.”

Lat hoog

“We gingen het dit jaar wat rustiger doen”, vertellen de heren van ’t Keldertrapken. “De bedoeling was om toneel te spelen dit jaar, totdat Chris ons vroeg voor dit concept. Natuurlijk doen we dat. Maar het was makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben ervoor gekozen om een revue te brengen, geïnspireerd op de serie Oud België. Daar kan je alle kanten mee op."

"Want het is niet evident om het publiek elke keer opnieuw op gang te trekken. De mensen verwachten na onze stunts veel van ons en dat is niet altijd makkelijk te evenaren. Het feit dat we naast professionele stand-upcomedians staan, zorgt ervoor dat de lat hoog ligt.”

Toch lieten ze niets aan het toeval over, en maakte hun diversiteit dat iedereen in de zaal op tijd en stond kon lachen. Filmpjes over het zetten van een Prins Albert, een stripact op het nummer Rendez-vous, subtiele grappen op live pianomuziek, … niets was te gek. Wie het heeft gemist, kan nog op 12 juni gaan kijken. Maar de plaatsen zijn beperkt.

KrPe



Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio