Politiecontroles op activiteiten van chiro Meulenberg blijven

De lokale politie van Houthalen-Helchteren heeft gisternamiddag tijdens de activiteiten van Chiro Meulenberg verschillende keren toezicht gehouden en gepatrouilleerd.

ghouben

Aanleiding is een aantal incidenten in de buurt waarbij recent een chiroleider met een steen werd bekogeld. De activiteiten verliepen gisteren zonder incidenten, al zal de politie in de toekomst wel blijven patrouilleren.

De lokale politie was gisteren bij de start van de chiroactiviteiten rond 14 uur meteen ter plaatse om te zien of alles vlekkeloos verliep.

Aantal patrouilles opgevoerd

“We houden altijd toezicht in de buurt, maar na het incident met die chiroleider verhogen we nu het aantal patrouilles in de directe omgeving”, zegt hoofdinspecteur Haccuria die gisteren samen met een collega ter plaatse was.

Stadswacht

“Als we hier zijn, overleggen we met de leiders op het terrein of er iets te melden is. Als er lastpakken zouden rondlopen, handelen we meteen. We patrouilleren bovendien niet enkel tijdens de activiteiten, maar ook als het terrein verlaten is.” De komende weken wordt er nog gecontroleerd, ook door de stadswacht.

MEER OVER Houthalen-Helchteren