Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update maandag 17 mei 6u15

Vandaag krijgen we een wisselvallige dag te verwerken. Heel de dag kunnen er regen en buien over Limburg trekken. Vanwege het buiige karakter kunnen de neerslaghoeveelheden van plaats tot plaats sterk uiteenlopen.

Tussendoor is er ook af en toe ruimte voor de zon. De temperaturen vallen ietsje terug naar maxima rond 15 a 16°C. De wind waait meestal zwak uit de noordwesthoek.

Dinsdag starten we koud aan de dag met minima tussen het vriespunt in de Kempen tot 2°C in dichtbebouwde gebieden. Op klomphoogte kan het overal licht gaan vriezen. Voormiddag stuwt de zon de temperatuur echter snel de hoogte in en namiddag kunnen maxima rond 18 of 19°C bereikt worden. Namiddag ontstaan er ook wel wat stapelwolken maar volgens de laatste computerberekeningen zou het in Limburg toch overal droog moeten blijven.

Ook woensdagochtend zal het zeer fris zijn met opnieuw op vele plaatsen lichte vorst dicht tegen de grond. Overdag komen er wat meer wolken voor maar de temperaturen blijven het vrij aardig doen met maxima in de buurt van 18°C. Het blijft droog en er zal een zwakke tot matige wind waaien uit noord tot noordwestelijke richting.

Donderdag schuift een regenzone rakelings ten oosten van ons voorbij. Gezien de termijn valt het momenteel niet uit te sluiten dat met name het oosten van Limburg hier tijdelijk ook wat van meekrijgt. Later op de dag wordt het overal vrij zonnig. De maxima komen afhankelijk van de uren zonneschijn terecht tussen 17 en 20°C.

Voor vrijdag ziet het er erg goed uit met veel ruimte voor de zon en maxima rond 21 of 22°C.

Zaterdag kan het zelfs nog ietsje warmer worden met maxima tot 23 a 24°C. Ook dan krijgt de zon vrij spel.

Of we dit schitterende weer ook zondag nog vasthouden is momenteel nog onzeker, al mogen we er zeker op hopen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN