Verkeersagressie voortgezet op politieparking

Merksem - Twee duo’s kozen vrijdag een originele plek uit om een ruzie na het niet verlenen van voorrang verder te zetten: een politieparking. Eén man raakte er ernstig gewond.

Alles begon vrijdagnamiddag rond 17u op het kruispunt van de Frans de l’Arbrelaan en de Sint- Bartholomeusstraat in Merksem.

Een 40-jarige man uit Sint-Niklaas moest met zijn BMW bruusk remmen omdat een Renault Megane hem geen voorrang verleende. De wagens strandden op enkele centimeters van elkaar en er barstte direct een stevige woordenwisseling los.

De 28-jarige bestuurder uit Schoten en zijn 33-jarige passagier uit Antwerpen spuwden naar de chauffeur van de BMW en toonden zch verbaal erg agressief. Eén van hen gooide zijn gsm tegen de cabrio. Toen hij ook fysiek werd belaagd, reed de chauffeur van de BMW naar het politiekantoor in de Borrewaterstraat om er aangifte te doen. Maar de verkeersagressors zetten de achtervolging in.

Op de parking van het politiekantoor gingen ze de 40-jarige man en zijn 42-jarige vrouw uit Schoten te lijf. De man incasseerde rake klappen en viel op de grond, waar hij ook nog enkele trappen kreeg. Enkele toegesnelde politiemensen konden de twee verkeersagressors inrekenen.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan aangezicht en schouder. Hij werd met een ziekenwagen afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat hij ten gevolge van zijn verwondingen minstens vier dagen arbeidsongeschikt zou zijn.

Stijn de Koning

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio