Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update vrijdag 14 mei om 21u

Zaterdagochtend hangen er nog voldoende wolken boven Limburg om te beletten dat het tot vorst komt. In de loop van de voormiddag verschijnen er waarschijnlijk wel een aantal opklaringen.

Namiddag komen er opnieuw meer wolken voor maar het blijft wel op de meeste plaatsen droog. Het wordt zo'n 13°C in het oosten tot 15°C in het westen van onze provincie bij een zwakke wind uit het noorden.

Zondag komt er in de loop van de dag overal meer ruimte voor de zon. Dat zullen we ook meteen aan de temperatuur gaan merken want het kan dan in de namiddag toch zo'n 17 a 18°C worden. Het zal wel wat harder gaan waaien uit westelijke richting. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al kan een enkele stapelwolk in de namiddag wel uitgroeien tot een buitje.

Maandagochtend passeert er een zwakke storing die voor wat regen of motregen kan zorgen. Later krijgen we een afwisseling van zo, wolken en een aantal buien. Het wordt gemiddeld een graad of 17. De wind waait meestal zwak uit de noordwesthoek.

Dinsdag en woensdag wordt het nog iets warmer met maxima in de buurt van 20°C. Voormiddag is het meestal droog met opklaringen. Namiddag ontstaan er stapelwolken die verspreid een aantal buien kunnen genereren.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN