Mechelen investeert in projecten voor werkgelegenheid

Mechelen investeert in projecten voor werkgelegenheid

Mechelen investeert in projecten voor werkgelegenheid

Print
Mechelen - De stad Mechelen start samen met de VDAB drie nieuwe projecten op om kansengroepen aan een job te helpen. Ze richten zich op jongeren, allochtonen en vijftigplussers.

Voor de vierde maand op rij zijn er in de Dijlestad meer dan duizend beschikbare vacatures en uitzendopdrachten, wat geleden was van eind 2008. "Maar er is nog een lange weg te gaan", zegt schepen van Werk Caroline Gennez. "Vooral kansengroepen hebben bijkomende ondersteuning, opleiding en begeleiding nodig bij hun vaak langdurige zoektocht naar een baan."

Het project 'Extra Time' is bedoeld voor jongeren en allochtonen die hoogstens een A2-diploma hebben behaald. "Labor X-Instant A zal jaarlijks 140 werkzoekenden begeleiden. Het gaat zowel om sollicitatietraining in groep als om individuele coaching", legt schepen Gennez uit.

Het tweede project 'Oud en wijs genoeg? Bezield werken na je 45' van vzw Evenwicht is een begeleidingstraject specifiek gericht op 45- tot 50-jarigen. Syntra staat in voor een derde project, en leidt twaalf mensen die een job zoeken op tot onthaalouder.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio