CD&V wil "nooit opgeven"

CD&V wil nooit opgeven

CD&V wil "nooit opgeven"

Print
CD&V wil "nooit opgeven". Dat is alvast de slogan waarmee de christendemocraten naar de federale verkiezingen van 13 juni stapt. De partij trapt de campagne vrijdagmiddag op gang op een kandidatendag.

"Wij geven de welvaart niet op, wij geven de solidariteit niet op, wij geven de dialoog niet op en wij willen op een beschaafde manier aan politiek doen", stelt CD&V-voorzitster Marianne Thyssen.

Geen schrik

Hetzelfde geldt voor B-H-V en de staatshervorming. "Onze ambities blijven hoog, maar iedereen die nadenkt, moet beseffen dat we alleen oplossingen kunnen vinden via de dialoog."

Ook de economische crisis komt aan bod in de campagne, aldus Thyssen. "Het zijn ook onze ambities om de welvaart en de solidariteit veilig te stellen. Ook daarop zal zonder meer ingezet worden."

Schrik voor de verkiezingen heeft CD&V niet. "Wij gaan met opgeheven hoofd naar de kiezer en hoeveel we zullen halen, dat zal de kiezer uitmaken. Onze ambitie is in de eerste plaats om na de verkiezingen te kunnen voortwerken aan de welvaart en de solidariteit van de mensen en om een goed bestuur mogelijk te maken."

.

Nu in het nieuws