Nieuwe ticketsite al na twee dagen op zwarte lijst

Nieuwe ticketsite al na twee dagen op zwarte lijst

Nieuwe ticketsite al na twee dagen op zwarte lijst

Print
Twee dagen nadat Wim Cosemans www.needticket.be oprichtte, staat de site al op de zwarte lijst van www.ilovemyticket.com. Volgens die website is het initiatief van Cosemans onwettig.

Hasselaar Wim Cosemans richtte de site op om eerlijke mensen te helpen met de aan- en verkoop van concerttickets. "Ik hoor vaak van vrienden dat ze ofwel geen ticket meer vinden voor een concert, ofwel een ticket teveel hebben en niet weten waar ze er mee naartoe moeten", legt de sitebeheerder uit.

www.ilovemyticket.com is een initiatief van Live Nation, AB, Tele Ticket Service en Rock Werchter om de consument te beschermen tegen woekerprijzen. "Het is verboden om tickets door te verkopen. Dat staat létterlijk op elk ticket. Wat er op www.needticket.be gebeurt, strookt dus niet met de verkoopswaarden", vertelt Nele Bigaré van Live Nation.

Volgens Cosemans is geld niet het opzet van zijn site. "Mijn commissie is 3% per doorverkocht ticket. Ik heb hier met de beste bedoelingen 18.600 euro ingestoken en ik wil dat geld niet in rook zien opgaan", aldus Cosemans.

De Hasselaar overweegt om klacht in te dienen als hij niet van de lijst wordt geschrapt.

.

Nu in het nieuws