1/2

Nederland en België overhandigen bidboek aan FIFA-voorzitter

Nederland en België zijn nu officieel kandidaat om het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 te organiseren. Enkele prominenten uit de voetbalwereld hebben vrijdagmorgen het Nederlands-Belgische bidbook overhandigd aan Joseph Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. Die zei achteraf dat de presentatie "naar zijn hart gaat".

Harry Been, ceo van The HollandBelgium Bid, Michael van Praag en François De Keersmaecker, de voorzitters van de Nederlandse en Belgische Voetbalbonden, en ambassadeurs Johan Cruijff, Ruud Gullit en Paul Van Himst gaven het boek vrijdagmorgen af in Zürich.

Fiets

De delegatie van de lage landen arriveerde niet met een luxueuze limousine, maar per fiets. Het 'HollandBelgium Bid', de naam van de gezamenlijke kandidatuur, had drie minuten de tijd om het bidbook toe te lichten bij de FIFA-voorzitter.

"Als kind heb ik genoten van de prestaties van Nederland op de WK's van 1974 en 1978, en van België op het WK 1986. Ik vond het wel altijd jammer dat de wedstrijden zo ver weg werden gehouden. Ik heb nu een zoontje van acht jaar en ik heb er alle vertrouwen in dat hij wel een WK in eigen land kan bekijken", zei Gullit.

Hart

Blatter liet daarna weten dat de presentatie naar zijn hart gaat. Hij was enthousiast over de groene projecten en de originaliteit van het project.

Er zijn nog vijf andere kandidaten om het WK in 2018 of 2022 te organiseren. Dat zijn Engeland, de Verenigde Staten, Rusland, Australië en Spanje/Portugal. Voor het WK 2022 komen daar nog Qatar, Zuid-Korea en Japan bij.

De beslissing van de FIFA valt op 2 december 2010.

Meer sportnieuws